Annons

Annons

TV-bråket: Telia släcker ner Kanal 5

Telia och Discovery har inte kunnat komma överens. Konflikten innebär nu att Discoverys utbud, med bland annat kanal 5, försvunnit från 1,5 miljoner Telia-hushåll.

Konflikten har handlat om villkoren för ett nytt avtal mellan parterna från den 8 juni. Telia och Discovery Network Sweden förhandlade ända in i det sista men lyckades trots det inte komma överens.

Annons

Det innebär, vilket Telia tidigare flaggat för, att Discoverys innehåll inte längre är tillgängligt för kunderna. Enligt beräkningarna är det 1,5 miljoner tittare som inte kan se Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport bland annat.

Det innebär bland annat att Teliakunder inte kan se VM-kvalmötet mellan Sverige–Frankrike på Kanal 5 på fredag 9 juni.

Öppen för förhandlingar

Både Telia och Discovery hävdar att motpartens krav är orimliga.

– Vi har gjort allt vi kunnat för att försöka få till en positiv lösning med Telia och sträckt oss långt för att nå en överenskommelse, säger Dan Panas, presschef på Discovery Network Sweden.

– Tyvärr har nu Telia fattat beslutet att inte sända våra kanaler mer. Vi kommer ändå göra allt vi kan för att få till ett nytt avtal. Vår dörr till förhandlingarna står öppen.

Sedan tidigare är det klart att Teliatittarna kommer att kompenseras med nytt innehåll. Det innebär bland annat tillgång till HBO Nordic.

– Vi vet att det många kunder kommer att sakna de kanaler som nu försvinner, men vi hoppas att de tills vidare kommer att uppskatta de nya alternativen från några av de mest populära innehållsleverantörerna, har Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär, kommenterat tidigare.

Text: Henrik Högström

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…