Annons

Annons

TV4-profilens identitet kapad – bedragarna gick på Allsång på Skansen

Programledaren Anders Pihlblads identitet har blivit kapat. Någon eller några använt hans namn för att få VIP-platser till Allsång på Skansen, berättar han på Instagram.

TV4-profilen Anders Pihlblad, 49, blev häromveckan utsatt för ett bedrägeri. En eller flera personer ska ha utnyttjat hans namn för att få fyra VIP-platser till SVT:s Allsång på Skansen.

”Fyra falska typer, som säkert sjöng falskt också, stal min identitet för att få VIP-platser av SVT till Allsång på Skansen. På bilden ser ni skylten som markerar ”mina” platser (flera vänner i publiken såg skylten, messade mig och undrade var jag var – jag förstod först inte vad det handlade om)”, skriver han på Instagram.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Anders Pihlblad som själv inte var på plats under kvällen fortsätter inlägget med att uttrycka sina känslor kring händelsen.

”Jag har känt obehag över det här de senaste veckorna. Jag kan bara hoppas att detta var en engångsgrej, genomförd av någon som ville imponera på kompisarna med bra platser på Allsången, och att det inte handlar om något större”, skriver han i inlägget.

Fyra falska typer, som säkert sjöng falskt också, stal min identitet för att få VIP-platser av SVT till Allsång på Skansen. På bilden ser ni skylten som markerar "mina" platser (flera vänner i publiken såg skylten, messade mig och undrade var jag var – jag förstod först inte vad det handlade om). Åtminstone en av bedragarna skapade en falsk mejladress och utgav sig för att vara mig i ett mejl till SVT med önskan om platser. I mejlet dras även Henrik och min familj in. Bedrägeriet lyckades alltså. Det här inträffade häromveckan och jag har ingen aning om varför just jag utsatts, hur ofta det skett och hur det ska tolkas. Jag vet inte heller om det är fler namn som utnyttjats och om det handlar om organiserat bedrägeri. SVT och TV4 ser allvarligt på det som inträffat. SVT har gjort en egen utredning samt en polisanmälan. Polisen ringde mig några dagar efteråt och meddelade att ärendet skulle lämnas till åklagare. Bedragarna (jag vet inte hur många de är men det reserverades fyra platser i mitt namn) har lämnat digitala spår efter sig och de tycks dessutom ha fastnat på bild (jag har sett bilden). Jag har känt obehag över det här de senaste veckorna. Jag kan bara hoppas att detta var en engångsgrej, genomförd av någon som ville imponera på kompisarna med bra platser på Allsången, och att det inte handlar om något större. I övrigt njuter jag av den här sommaren – både när jag jobbar i tv-studion och när jag är ledig 🙂 #allsångpåskansen #allsång

A post shared by Anders Pihlblad (@anderspihlblad) on

Skapade en falsk mejladress

Bedragaren ska ha skapat en falsk mejladress för att sedan kunna ordna platserna på Skansen.

Än är det dock oklart om det finns fler syften till varför någon eller några velat kapa TV4-profilens identitet. Efter händelsen har polis kopplats in och både SVT och TV4 ser, enligt Anders Pihlblad, allvarligt på situationen. Bedragarna ska inte heller ha varit särskilt anonyma då de både lämnat digitala spår efter sig och fastnat på bild.

I det falska mejlet till SVT nämns även Anders make Henrik Alsterdal, 37, och familj, berättar han på Instagram. Men Anders Pihlblad låter sig inte påverkas allt för mycket av det inträffade, utan avslutar inlägget med några positiva ord.

”I övrigt njuter jag av den här sommaren – både när jag jobbar i tv-studion och när jag är ledig”.

Anders Pihlblad. Bild: IBL Bildbyrå

Per Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen, bekräftar också för Aftonbladet att SVT gjort en polissak av händelsen. Han har inga uppgifter om att något liknande inträffat tidigare.

– Vi ser allvarligt på det inträffade och har gjort en polisanmälan. SVT har blivit utsatt för ett brott, urkundsförfalskning och bedrägeri, säger Per Rådelius.

Foto: IBL, Instagram
Text: Hanna Svärd, Hänt.se.

Läs också:

Garvade SVT-profilen svarade på Somalia-samtal: ”Tycker det är lite kul när de ringer”


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…