Annons

Annons

Ugnsbakad kassler med ädelostsås

Ugnsbakad kassler med ädelostsås

ca 496 kcal/port

4 personer
400 g kassler
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 1/4 dl vitt vin
50 g ädelost
200 g vindruvor, röda och gröna
2 dl basmatiris
2 päron
2 dl strimlad babyspenat

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform. Smält matfettet i en stekpanna, pudra över mjölet och rör om. Häll i matlagningsgrädde och vin, koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost.

Gilla Året Runt på Facebook

Häll blandningen över kasslern och toppa med delade vindruvor. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Koka riset enl anvisning på förpackningen. Blanda med tärnat päron och babyspenat.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

FLER GODA 5:2-RECEPT
Salamifylld kycklingfilé med mangodressing
Boeuf Bouguignon
Lammfärsbiffar med äppelsås
Pestofylld kycklingfilé

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…