Annons

Annons

Ugnsbakad kycklinggryta

Ett smakrikt recept där alla ingredienser samsas i en form.

Skarmavbild 2014-02-21 k

4 personer:

4 kycklinglår, ca 800 g
400 g delikatesspotatis
5 vitlöksklyftor
4 lagerblad
1 dl rödvin
500 g passerade tomater
5 sardellfiléer
svartpeppar
250 g kvisttomater
125 g gröna oliver

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisen och dela i mindre bitar om de är stora. Dela kycklingen i lår och klubbor. Hetta upp olja i en ugnsfast gryta. Fräs kycklingen några minuter tills bitarna fått fin färg.

Tillsätt pressad vitlök, lagerblad och rödvin. Låt det koka upp. Tillsätt passerade tomater, potatis och sardeller. Täck med lock och ställ in i ugnen på nedersta falsen. Ugnsbaka i 25 minuter.
Smaka av med peppar. Lägg i tomater och oliver och fortsätt baka i ugnen i 10 minuter.

Av: Charoumati Roug Foto: Ulrika Pousette


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…