Annons

Annons

Ugnsbakad lax med gurk- och äppetopping och örtsås

Lax med gurka och äpple – fräsch och gott på påskbordet!

Ugnsbakad lax med gurk- och äppeltopping
8–10 bufféportioner
1,2 kg laxfilé, skinn- och benfri
salt, peppar
Gurk- och äppeltopping:
½ gurka
1 äpple
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
3 msk dill
Garnering:
dill
Servering:
örtsås, se recept

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 52°, ca 45 minuter.
3. Gurk- och äppeltopping: Hyvla gurka och äpple tunt, gärna med mandolin. Blanda olja, citronsaft samt salt och peppar i en skål. Vänd ner gurka, äpple och dill.
4. Vid servering: Fördela gurk- och äppeltoppingen över laxen. Garnera med dill och servera med örtsås.

Gilla Året Runt på Facebook

Örtsås
Mixa blad från vardera
en kruka basilika och persilja, 1 dl dill, ½ dl gräslök och ½ dl rapsolja väl. Blanda örtoljan med 3 dl grekisk yoghurt 
och 1 msk dijonsenap. 
Smaka av med salt 
och peppar.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Räktoppad lax i krämig sås

Laxgryta med citronmajonnäs

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…