Annons

Annons

Ugnsbakad lax med räkor och färskost

Under de färskostfyllda laxfiléerna döljer sig både squash och tomater.

ugnsbakad lax med räkor och färskost
4 personer
4 portionsbitar lax
175 g färskost med vitlök och örter
2 msk finhackad dill
200 g oskalade räkor
350-400 g squash
250 körsbärstomater på kvist
ca 2 msk olivolja
flingsalt

Garnering:
räkor och dillvippor
citronrasp

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och grovhacka hälften av räkorna, blanda med färskost och dill. Salta och peppra. Skär en ficka i mitten på varje laxbit och fyll den med räkblandningen. Lägg laxbitarna i en oljad ugnsform.

Hyvla squashen på längden med mandolin eller osthyvel. Lägg squashskivor och tomater runt om. Ringla över olivolja, salta och peppra.
Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter tills laxen är klar (vid ca 55 grader).

Garnera med dill, räkor och lite citronrasp. Servera med potatissallad eller potatis och tartarsås.

Recept – Tartarsås >>

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…