Annons

Annons

Ugnsbakad laxsida med avokado- och fetaosttopping

Ugnsbakad lax med läcker topping är ett måste på midsommarbordet!

Ugnsbakad laxsida med avokado- och

Ugnsbakad laxsida med avokado- och fetaosttopping

8 bufféportioner
1 kg laxfilé
1 citron, rivet skal (och pressad saft till toppingen)
½ dl färska örter, t ex dill, timjan och/eller basilika
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 msk rapsolja
Topping:
1 avokado
pressad citronsaft
1 näve småbladig sallad
150 g fetaost
1 knippe rädisor
hackade nötter av valfri sort eller pumpakärnor

Annons

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Lägg laxen i en ugnsform. Blanda citronskal, örter, pressad vitlök, salt, peppar och olja. Pensla detta på laxen. Tillaga i ugnen, ca 20 minuter.
3. Vid servering: Kärna ur och skiva avokadoköttet och blanda det med citronsaft. Lägg avokado, sallad, smulad fetaost och tunt skivade rädisor på laxen. Strö över hackade nötter eller hela pumpakärnor.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto Anders Norrsell

Prova också:

Inkokt lax i ugn med picklad lök och gurksås

Läcker lax fylld med svamp och västerbottensost

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…