Annons

Annons

Ugnsbakade kokosäpplen med kolasås

Toppa med kokos och valnötter, ugnsbaka och häll över kolasås. Smarrigt så det förslår!

Ugnsbakade kokosäpplen

Ugnsbakade kokosäpplen. Så enkelt och så underbart gott!

 

Ugnsbakade kokosäpplen med kolasås

6 personer
Servera äpplena med vår goda hemlagade kolasås eller ta vaniljvisp om du föredrar det.
3 stora röda äpplen av valfri sort
2 msk smör
2 msk strösocker
KOKOSTOPPING:
1 ägg
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
3 dl riven kokos
50 g valnötter, grovt hackade
50–75 g smält smör
KOLASÅS:
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
75 g smör

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och kärna ur äpplena, men inte rakt igenom. Gör hålet lite större så att lite av fyllningen går ner i urgröpningen. Placera äpplena i en smord ugnsform.
Smält smöret och pensla snittytan i hålet. Strö över socker och grädda äpplena mitt i ugnen ca 15 minuter.
Gör kokostoppingen under tiden. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kokos, valnötshack och smält smör i en annan bunke. Rör samman de båda blandningarna och låt stå och svälla ca 10 minuter.
Fördela kokostoppingen i och på äpplena. Fortsätt grädda äpplena 10–15 minuter tills toppingen blir gyllenbrun och fin.
Häll ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka upp och sjuda under omrörning tills såsen tjocknar och får en fin ljusbrun färg.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…