Annons

Annons

Ugnsbakade kycklingklubbor med citron och paprika

Lättlagad och timjansdoftande kyckling med delikatesspotatis i ugnen. Allt i en form gör matlagningen enkel.

Ugnsbakade kycklingklubbor med citron och paprika

Enkelt till vardags. Hela middagen i en form.

Timjanskryddade kycklingklubbor med citron och paprika

4 personer

900 g kycklingklubbor
1 citron
1 lime
8–10 delikatesspotatisar
2 röda paprikor
1 gul paprika
6 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 liten knippa timjankvistar
2 ½ dl buljong på tärning eller fond
salt, svartpeppar

Annons

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra kyckling­klubborna. Tvätta citrusen väl. Skär halva citronen i tunna skivor. Pressa ut saften ur den
andra citronhalvan i en kopp. Skär limen i tunna skivor. Dela potatisen. Strimla paprikan. Lägg kycklingklubbor, ci­tron­ och limeskivor, pota­tis och vitlök i en ugnsform.

Gilla Året Runt på Facebook

Ringla över citronsaft och ol­ja. Sätt formen i nedre delen av ugnen 15 minuter. Blanda ner paprikan. Lägg på örterna. Ringla över bul­jongen. Stek ytterligare ca 20 minuter tills kycklingen är ge­nomstekt. Vänd kycklingklub­borna 1–2 gånger under tiden. Servera med bröd eller kokt ris.

Recept: Lena Söderström
Foto: Eva Hildén Smith

Prova också:

Glaserade kycklingben och tomatrelish

Grillade kycklingben i honungsmarinad

Grillad kycklingklubba med harissaglaze och kryddsmör med chili

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…