Annons

Annons

Ugnsrostad potatis med basilika och oliver

Glöm tråkiga ugnspotatisar! Tillsammans med basilika, vitlök, oliver och tomater får de en helst ny smak.

Ugnsrostad potatis med medelhavssmak

6 personer

3 bakpotatisar
1 1/2–2 dl olivolja
5 vitlöksklyftor
2 dl urkärnade oliver
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
250 g kvisttomater
3 msk grovt strimlad basilika
Garnering:
basilika

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsform. Häll över olja och blanda om noga.
3. Skala och krossa vitlöksklyftorna och vänd ner dem i potatisen tillsammans med oliverna. Salta och peppra, blanda om.
4. Tillaga potatisen mitt i ugnen, ca 35 minuter.
5. Lägg i tomaterna lite utspritt i formen och tillaga vidare, ca 20 minuter.
6. Vänd ner basilika och garnera med några hela basilikablad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Rostad potatissallad

Potatismos med tre olika smaker

Rostad potatissallad med senapsdressing


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…