Annons

Annons

Uno Svenningsson klar för ”Så mycket bättre”

Ännu en artist är klar för "Så mycket bättre". Artisten och låtskrivaren Uno Svenningsson presenterades i Nyhetsmorgon under torsdagen "Det känns lite flummigt", säger han i TV4

Redan under tidigt 1980-tal startade Uno Svenningsson sin musikkarriären om sångare i bandet Freda’. Men sitt stora genombrott fick artisten och låtskrivaren på 90-talet med låten ”Under ytan”.

Annons

Bild: IBL

Sedan dess har han släppt sex soloalbum, gjort två julskivor och varit med i Melodifestivalen två gånger. Nu är han aktuell i den åttonde säsongen av ”Så mycket bättre”.

Har följt programmet

I Nyhetsmorgon säger Uno Svenningsson att han verkligen har en relation till programmet – från soffan.

– Man har ju sett det här programmet som tv-tittare och nu ska man vara med själv. Så det känns lite flummigt, säger han i Nyhetsmorgon.

Bland hans egna favorittolkningar rankar han Magnus Ugglas version av Olle Ljungströms ”Jag och min far” som en av de bästa.

Olle Ljungström, Sylvia Vrethammar, Maja Ivarsson, Pugh Rogefeldt, Linda ”Miss Li” Carlsson och Magnus Uggla. Bild: IBL Bildbyrå

När han får frågan om vilken av hans egna låtar han hoppas blir tolkade är svaret väldigt öppet.

– De får ta vad de vill. Det finns så många. Det skulle vara extra kul om de tog något från den senaste plattan, säger han i Nyhetsmorgon.

”Väldigt spännande”

Uno Svenningsson säger också att han framförallt ser fram emot den musikaliska biten.

– Man får ju bjuda lite på sig själv, det får man ju göra. Men jag är ganska snål om att berätta om mig själv, säger han.

Bild: IBL

Sedan tidigare är Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wji, Eric Saade och duon Icona Pop bestående av Aino Jawo och Caroline Hjelt klara för programmet.

– Det ska bli väldigt spännande. Det blir en utmaning och det ska bli kul att prova något nytt, säger Uno Svenningsson i TV4.

Se när Uno Svenningsson presenteras i Nyhetsmorgon:

Här kan du se Magnus Ugglas tolkning av ”Jag och min far”:


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…