Annons

Annons

Upplev vinteräventyr på Svalbard!

Har du upplevt ljuset på Svalbard i mars glömmer du det aldrig! Följ med oss till den vackra arktiska öknen för en unik resa.

Den arktiska naturen är magisk.

Det är inte omöjligt att få se en isbjörn på Svalbard.

Namnet Svalbard betyder ”kall kust”, och öarna i Svalbard erbjuder stor, vild natur och ett unikt djurliv. Här kan man se bland annat polarräv, ren, säl och om man har tur även det som Svalbard är mest känt för – isbjörnen. Öarna är också ett paradis för fågelintresserade.

Annons

På kvällarna finns det chans att se norsken!

Traditionellt sett är mars en kall månad, ofta med mycket klart väder och fantastiska ljusförhållanden. På dagen får vi njuta av det pastellfärgade arktiska ljuset, och på kvällen är chansen stor att få uppleva norrskenet.

Lilla Longyearbyen är en av världens nordligaste bebodda städer.

Under det här vinteräventyret får vi både uppleva kultur och natur. Vi bor på det fyrstjärniga Radisson Blu PolarHotel som ligger mitt i Longyearbyen med fin utsikt mot Isfjorden och det karakteristiska Hiortfjellet. Under resan får vi ett kulturhistoriskt möte med byn och det blir föredrag av en lokalpersonlighet. I Longyearbyen finns flera riktigt bra restauranger, ett lokalt bryggeri och dessutom världens nordligaste sushirestaurang.

Njut av vidderna under en tur med hundsläde.

Vi får vara med på vildmarksafton i Camp Barentz och det finns tillfälle att följa med på utflykt med hundsläde eller snöskoter, två magiska sätt att se det fantastiska arktiska landskapet med fjäll och fjordar. Det finns också möjlighet till att besöka en isgrotta, en spännande vandring en kristallvärld i hjärtat av en glaciär. Alla utflykter leds av erfarna och pålästa guider. Ett besök på Svalbard är verkligen något utöver det vanliga och garanterat en upplevelse som man aldrig glömmer.

Höjdpunkter under resan:

1.Upplev det vackra ljuset i mars.

2. Vildmarksafton i Camp Barentz.

3.  Föredrag av Stein Henningsen.

4. Flera spännande frivilliga utflykter.

 

Vill du veta mer om resan?

Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…