Annons

Annons

Vackra julklappar – så gör du!

Det kan vara lika roligt att ge bort som att få presenter. Särskilt när man lägger ner en massa möda på att göra fina paket som kommer att göra mottagaren glad.

julgran
Ett av de allra trevligaste julpysslen man kan ägna sig åt är att göra riktigt vackra och speciella paket. Att slå in presenterna inte bara med med fint papper och snöre utan också sätta dit något personligt pynt. Sådana klappar väcker nyfikenheten och skapar en härlig julstämning … Och vilken upplevelse att få ett så fint paket att öppna!

Annons

videpaket
TILL EN ÄLSKAD VÄN
Ett bit tapet blir ett härligt tjockt omslagspapper. Knyt om ett grovt snöre och dekorera med några kvistar vide, ett litet hjärta från blomsteraffären, torkade apelsin skivor och en söt liten tomte!

Kristyrpaket
TILL BOKSLUKAREN!
Tidningspapper, rött sidenband och sammetsband ger fina kontraster. Till det ett litet rött hjärta, en kvist murgröna och så ett gammalt fotografi i ram av kristyr.

Recept: Etikett med kristyr
1 äggvita
2 3/4 dl florsocker
1/2 tsk ättikssprit
bakplåtspapper
snöre
fotografi

Vispa äggvita, florsocker och ättikssprit till en trögflytande smet.
Lägg fotografiet på ett bakplåtspapper, rita runt fotografiet ca 1 cm utanför fotot. Ta bort fotografiet.
Häll kristyren i en spritspåse med tyll och spritsa lite kristyr i mitten, bred ut innanför linjen, gör en ögla av lite snöre och lägg i kristyren, lägg på fotografiet och spritsa runt. Låt torka.

spetspaket
TILL DEN PYSSLIGA 
Rött silkespapper, röda snören, en virkad duk som ser ut som en snöflinga, virkad spets och en liten ängel – visst väcker det inspirationen?

julklapp
TILL BÅTENTUSIASTEN
Lite tapet, blått garn, en liten blå fågel och ett textat kort. Fäst med klädnypa i trä.

natur
TILL NATURÄLSKAREN
Brunt omslagspapper ger ett naturligt intryck, med brunt snöre och dekorerat med en remsa av papper från Panduro som klippts till ett band runt paketet. Smala remsor som är ihopsatta med ett jungfruben till en rosett och ett litet rådjur fulländar den naturliga looken.

fargstarkt
TILL KAKBAGAREN
Kanske innehåller detta paket bakformar eller varför inte ingredienser till kakor? Här blir en liten virkad duk och en bakform fin dekoration på paketet, tillsammans med ett vackert band med kakor på.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…