Annons

Annons

Vad gör jag med dahliaknölarna? Och när?

Vår krukväxtexpert tipsar dig hur du får dina dahlior att blomma.

Dahlia
Fråga: Förra året köpte jag en dahliaplanta som jag hade i en stor kruka på min uteplats hela sommaren. När plantan vissnat i höstas grävde jag fram knölarna och förvarade dem i en kasse med lite jord i mitt källarförråd. Nu undrar jag när det är dags att plantera dem ute igen?
/Carina W

Annons

Dahlia

Svar: Dahlior gillar sol och värme men är känsliga för frost. De ska inte planteras eller ställas ut förrän risken för frost på nätterna är över.

Men du kan ge dem en bra och snabbare start genom att förodla dem inomhus i 3-4 veckor. Plantera knölarna ytligt i en kruka och ställ ljust och helst svalt. Vattna sparsamt tills plantan börjar växa. För att få en mer förgrenad planta kan du toppa skotten när de är cirka 15 cm höga och har fått ett par omgångar blad. /Agneta

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…