Annons

Annons

Våga prova nätdejting – men se upp för fällorna!

Öka dina chanser att hitta kärleken med nätdejting, men se upp så att du inte hamnar i klorna på en mörk personlighet.

Så kommer du igång!

✔ VÄLJ EN ÄRLIG PROFILBILD
Ingen profilbild – ingen dejt. Ett 15 år gammalt foto avslöjas snabbt, välj en nytagen bild där du ser ut som du gör till vardags.

✔ SE VAD ANDRA SKRIVIT
Kolla igenom andra profiler innan du skriver så du lär känna publiken och din konkurrens.

Annons

✔ VAR PERSONLIG
Fyll i profilen ordentligt och visa vem du är – en person som skrivit en halvhjärtad presentation blir man inte särskilt intresserad av. Akta dig för stavfel och läs igenom noga vad du har skrivit.

✔ LJUG INTE OM DIN ÅLDER
Att leta efter någon speciell på en sajt med mogen publik handlar om att hitta någon från samma generation som din egen. Bär dina år med stolthet.

✔ FÖRBERED DIG PÅ ATT DET KAN TA TID
Tyvärr kan inkorgen gapa tom. Finslipa din profil och prova att byta bild. Och glöm inte att du själv kan ta första steget.

✔ DU MÅSTE INTE SVARA ALLA
Vissa tror att de måste svara på varje meddelande, även om det inte känns rätt. Svara bara när du själv känner för fortsatt kontakt.

✔ DU KANSKE MÅSTE GÅ PÅ MÅNGA DEJTER
Tänk på att det faktiskt är ovanligt att hitta rätt på ett par försök. Ge inte upp! Alla dejter som inte leder vidare är ändå erfarenheter.

Hitta inspiration!
Boktips: Kärlek på äldre da’r – tre gripande kärlekshistorier

Läs också: Julia föddes utan ögon – fann kärleken på nätet

Här är kända dejtingsajter!

Ourtime
Hjälper dig över 50 att träffa andra på nätet eller i verkliga livet genom gruppaktiviteter.
se.ourtime.com

50plusmatch
50plusmatch erbjuder online dejting för aktiva 50-plussare. Seriösa medlemmar som letar efter en partner på samma nivå som dem. 50plusmatch.se

edarling
eDarling ger skräddarsydd matchmaking och vänder sig till alla som söker ett långvarigt och seriöst förhållande. edarling.se

Mötesplatsen
En av Nordens största dejtingsajter. På Mötesplatsen samlas singlar i alla åldrar som söker någon att dela livet med. motesplatsen.se

Källor: Ourtime och eDarling

5 fällor att se upp med när du börjar nätdejta

Majoriteten som dejtar online är precis som du uppriktigt och ärligt ute efter någon att dela sitt liv och sin kärlek med. Är du ändå orolig så kan du lära dig att se tecknen i tid om någon är ute efter annat.

Lisbet Duvringe och Mike Florette som har skrivit boken Psykopater online ger sina bästa råd.

1. För bra för att vara sann

Om personen du nätdejtar verkar vara för bra för att vara sann är det troligen så.

2. Ovilja att avslöja saker om sig själv

Om personen omgående börjar ställa privata och intima frågor till dig och undviker att svara på frågor, om sin barndom, syskon eller vänner, då ska du se upp.

3. Vill snabbt träffas

Om personen väldigt snabbt vill gå över från digital interaktion till att ses så behöver det inte betyda mer än att personen är nyfiken. Men var alltid extra uppmärksam, det är alltid lättare att bli manipulerad när man träffas ansikte mot ansikte. Bjud inte hem en främling!

4. Impulsivitet

Psykopater vill ha kickar och action hela tiden. Det kan vara spektakulära resor, middagar eller fester. Det är lätt att svepas med i en virvel av roliga saker och upplevelser utan slut. Stanna upp och känn efter!

5. Bristfälligt textspråk

Om en person du nätdejtar på ett tidigt stadium börjar använda en negativ ton och svordomar eller om texten inte hänger ihop ska du dra öronen åt dig.

Tänk också på…

Låna aldrig ut pengar. Det finns personer som tidigt i en relation börjar prata om att låna pengar av dig. Men det är inte normalt att efter en kort bekantskap börja be om pengar. Det är en varningssignal!

Läs också:

Efter mötet på internet lämnade hon USA för gott

Eva-Maria lurades av bedragare på dejtingsajten: Viktigt att förlåta

Lurade av nätromans med militär – förlorade över en miljon

Text: Moa Bejersten
Foto: IBL/Shutterstock


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…