Annons

Annons

Vandra i charmiga Champoluc

Skidorten Champoluc ligger vackert vid foten av Alpernas näst högsta berg, Monte Rosa. Idyllisk atmosfär, god mat och dramatisk natur kännetecknar detta område i Norditalien.

Vackra vyer finns det 
gott om i Aostadalen. Foto: Scanpix

Vår resa har vandringar i vacker natur med hänförande utsikt i fokus. Vi vandrar i det fantastiska området Monte Rosa, ett bergsmassiv på gränsen mellan Italien och Schweiz.
På vägen kommer vi att passera ombonade alpstugor, där vi äter lunch baserad på lokala råvaror som ost, soppa och vilt. Aostadalens geografiska läge mellan Italien, Frankrike och Schweiz påverkar förstås de lokala mattraditionerna och det blir garanterat njutbara matupplevelser.

Annons

Även i de kalare bergspartierna kikar blommorna fram. Foto: Scanpix

Under en av vandringarna besöker vi en liten bondgård, där familjen Favre bjuder in oss till dukat bord med egenproducerad mat som ost, skinka och desserter. Innan vi fortsätter får vi se lite av hur matproduktionen går till på gården och vi får möjlighet att köpa deras hemlagade delikatesser.

Vi bor centralt och bekvämt. Foto: Scanpix

Vi bor hela tiden på ett mysigt trestjärnigt alphotell mitt i Champoluc och avnjuter middagarna tillsammans på hotellet.

Vi vandrar 3–6 timmar per dag. Foto: Scanpix

För att delta i resan bör man vara van vid att vandra i berg och på hög höjd. Vi kommer att vandra 3–6 timmar om dagen, och vandringen kan bli krävande då vi går i terräng med brant stigning. Bra vandringsskor är ett måste.

Kanske vågar vi oss på ett dopp i en fjällsjö? Foto: Scanpix

Under hela resan finns en skandinavisk reseledare med oss. På vandringarna har vi med oss en engelsktalande guide som berättar för oss om traditioner och historia i regionen, men kanske framför allt om djur och växter.

I bergen runt Champoluc finns många djur. Foto: IBL/Shutterstock

Höjdpunkter under resan:

Vandringar i vacker natur med hänförande utsikt.
Boende på trivsamt och centralt beläget hotell.
Duktig lokal reseledare.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…