Annons

Annons

Vandra i vackra Sorrento

Italienska Sorrentohalvön imponerar med magnifika vyer och magiskt god mat. En mysig båttur till Capri och en utflykt till Pompeji gör resan komplett.

Vi får uppleva underbara vyer på vår resa. Foto: Scanpix

Få områden i Europa har så fantastisk natur som Sorrentohalvön. Under våra vandringar kommer vi ständigt att omges av olivlundar och vinodlingar, insupa dofter från kryddörter och mötas av underbara vyer. Det finns också gott om tid för kultur under våra utflykter till Capri och till Pompeji och Vesuvius.

Annons

Under en av dagarna vandrar vi längs leden Sentiero degli Dei. Foto: Scanpix

Alla som är vana vid att vandra i terräng kan följa med. Stigarna och lederna varierar, vid några tillfällen vandrar vi högre upp. Men under de flesta turerna är terrängen platt och lättillgänglig.
För alla som önskar en mer utmanande vandring finns det möjlighet att ta sig upp till en magnifik utsiktspunkt under dagen då vi vandrar i Sant’Agata- och Massa Lubrense-områdena.

Gilla Året Runt på Facebook

Om du vill kan du gå den berömda trappan till Positano. Foto: Scanpix

Vi gör också en båtresa i Neapelbukten och besöker ön Capri, ett av kändisarnas favoritställen. Här är stämningen avspänd och du kan njuta av en espresso bland vacker arkitektur medan du spanar efter kändisar.

Amalfikusten bjuder på magiskt ljus. Foto: IBL/Shutterstock

Vi besöker Pompeji, staden som förstördes vid ett av vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e Kr och som sedan har blivit ett helt unikt arkeologiskt område. Kring staden Sorrento och i området längs Amalfikusten finns också mycket intressant historia.

Vi bor på charmiga Club Hotel Sorrento. Foto: Aller travel

Våra middagar får vi avnjuta på hotellet i Sorrento. En kväll lär hotellets kock oss att laga traditionell gnocchi – italienarnas sätt att servera potatis. Resans luncher kommer att växla mellan restaurang och matsäck; havsutsikten ingår!

De färgglada husen finns på många ställen i området. Foto: Fotolia

Höjdpunkter under resan:

Fyra härliga vandringsdagar.
Båttur till ön Capri.
Utflykt till Pompeji och Vesuvius.

Vill du veta mer om resan?
Genom att klicka på den röda knappen här under kommer du till Aller travel där du kan läsa fullständigt dagsprogram, se datum för avgångar, priser och mycket mer.


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…