Annons

Annons

Vaniljsmulpaj med päron, blåbär och daim

Testa en härlig smulpaj med både frukt och bär! Daim gör pajen extra lyxig.

Vaniljsmulpaj med päron, blåbär och daim

4 portioner

4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
175 g smör
1 dubbeldaim
Fyllning:
1 burk konserverade päron, 6–7 halvor
125 g blåbär
Garnering:
hackad daim, se ovan och punkt 3
florsocker
färska blåbär
citronmeliss eller mynta
Servering:
vispgrädde eller vaniljsås

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och kylskåpskallt smör skuret i kuber till en smulig massa. Fördela hälften av degen i en smord form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Platta till smulorna så att de går ihop till en fast deg.
3. Finhacka båda bitarna daim och strö hälften över pajbottnen.
4. Fyllning: Låt päronhalvorna rinna av ordentligt och lägg dem i formen tillsammans med blåbären.
5. Strö på resten av pajsmulorna. Grädda strax under mitten i ugnen tills pajen fått fin färg, 20–25 minuter.
6. Vid servering: Strö över hackad daim och pudra över florsocker. Toppa med blåbär och garnera med citronmeliss. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Blåbärscheesecake med knäckig Daim

Smulpaj med blåbär och kardemumma


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…