Annons

Annons

Varför blir jag så yr?

Varför blir jag plötsligt så yr? Året runts läkare Åsa Rundgren svarar och ger råd!

Varför blir jag så yr?
Jag är en kvinna på 54 år som ibland kan få yrsel. Om jag böjer huvudet bakåt snurrar världen. Kan det ha något samband med klimakteriet? Jag har även tinnitus på ett öra och problem med nacken. Vad kan detta bero på? Jag skulle bli mycket tacksam för svar.
Bodil

Annons

Hej Bodil!
På din beskrivning låter det möjligen som att det kan röra sig om en så kallad nackutlöst yrsel och höra ihop med ett spänningstillstånd i nackmusklerna.

Gilla Året Runt på Facebook

Din tinnitus kan kanske höra ihop med muskelspänningar kring käkleden på grund av tandgnissling nattetid, vilket man ibland inte själv är medveten om. Jag tror inte att det du beskriver har något samband med klimakteriet.
För att vara helt säker på vad som ger dina besvär, om de hör ihop eller kanske beror på olika saker, behöver du bli undersökt av en läkare. Med tanke på dina symtom tycker jag att man då, förutom riktad undersökning av nacke och käkleder, även bör göra en noggrann bedömning av balanssinnet och öronen, samt göra ett hörseltest.
Åsa Rundgren, läkare

Läs mer frågor och ställ din egen fråga här >>

Läs också:

Hur minskar jag risken för benskörhet?

Finns det hjälp för 
återkommande munherpes?

Hur ser livet ut efter gastric bypass?


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…