Annons

Annons

Varför blir pelargonens blommor fula?

Vår blomsterepert, Agneta Bergström har svaret.

pelargon rosa

Pelargoner med fyllda blommor är känsliga för regn.

Fråga: En del av mina pelargoner får fula, bruna och vissna blommor som är täckta av ett grått ludd. Det gäller bland annat min favoritpelargon ’Appleblossom Rosebud’. Jag bor i lägenhet och har pelargonerna på min uteplats. Min grannes balkong täcker och skuggar halva uteplatsen så pelargonerna står på den andra delen.
/Marianne

Annons

Svar: Pelargoner är visserligen lättskötta men de gillar inte regn. Det gäller särskilt sorter med dubbla och täta blommor som kan ruttna eller mögla när det regnar mycket. Pelargoner med luftigare enkla blommor klarar regn bättre. Jag tycker att du ska flytta in de pelargoner som får fula blommor under tak och se om de inte blir finare där även om det är skuggigare. Om det inte fungerar kanske du kan ha favoriterna på en solig fönsterbräda inomhus.
/Agneta

Foto Floradania och AOP-IBL

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…