Annons

Annons

Varför rymmer katten från kattvakten?

Vår kattexpert, Susanne Hellman svarar på läsarnas frågor. Vill du har svar på din fråga? Skicka din fråga till [email protected]

gullig katt

FRÅGA: Vår katt Maja är cirka fyra år. Vi tog henne från ett katthem när hon var ca fyra månader. Hon är en utekatt och kommer och går som hon vill. Problemet är att när vi ska åka bort och skaffar kattvakt försvinner hon och är borta medan vi är borta. Förra året var hon borta fem dagar och i år blev det sju dagar. När hon kommer hem igen är hon jätte hungrig och har en massa fästingar på sig, Varför gör hon så här och går det att göra något åt det.
/Karin

Annons

SVAR: Det låter som att Maja blir rädd att det kommer andra människor till hennes revir när hennes trygghet, alltså ni, inte finns på plats. Det är då hon flyr till ett säkrare ställe i närheten och återvänder när ni kommer hem igen. Mitt råd är att boka in henne på ett kattpensionat eller katthotell under de perioder som ni ska på semester. Det är farligt för en katt att vara utan mat i mer än två dagar. Ni kommer också att kunna njuta av eran semester om er katt Maja är i säkert förvar med värme, trygghet, mat samt övervakad av en kattkunnig person.
/Susanne

LÄS OCKSÅ:
roliga katter
10 fördelar med att äga en katt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…