Annons

Annons

Varm brie med jordgubbar

Halvsmält ost, färska jordgubbar och hackad pistaschmandel – så enkelt och så gott!

Varm brie 
med jordgubbar

8 personer
1 rund brie, 500 g
½ liter jordgubbar
1 dl hackad basilika
2 msk flytande honung
Garnering:
30 g pistaschmandel

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg brieosten på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 
ca 15 minuter.
3. Halvera jordgubbarna och blanda dem med hackad basilika och honung. Lägg det i en kastrull och låt det precis bli varmt och bären bli lite mjukare. Det får inte koka.
4. Toppa brieosten med jordgubbsröran och strö över hackad pistaschmandel.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Vegetarisk paj med grillad paprika och brie

Minikrustader med brieost och druvor

 

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…