Annons

Annons

Varm brie med jordgubbar

Halvsmält ost, färska jordgubbar och hackad pistaschmandel – så enkelt och så gott!

Varm brie 
med jordgubbar

8 personer
1 rund brie, 500 g
½ liter jordgubbar
1 dl hackad basilika
2 msk flytande honung
Garnering:
30 g pistaschmandel

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg brieosten på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 
ca 15 minuter.
3. Halvera jordgubbarna och blanda dem med hackad basilika och honung. Lägg det i en kastrull och låt det precis bli varmt och bären bli lite mjukare. Det får inte koka.
4. Toppa brieosten med jordgubbsröran och strö över hackad pistaschmandel.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Vegetarisk paj med grillad paprika och brie

Minikrustader med brieost och druvor

 

 

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…