Annons

Annons

Värmande vintersoppa med rotsaker

Mustig smak av rotselleri och purjo, mättande blir den med bönor och knapriga krutonger. Ringla lite olivolja eller tryffelolja över krutongerna, det är jättegott!

Rotfruktssoppa med olivolja och krutonger

4 personer:

1/2 purjolök
5 stora potatisar
200 g rotselleri
1 stor morot
olivolja att steka i
9–10 dl vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 burk små vita bönor (cannellinibönor)
salt

Annons

Tillbehör:
4 skivor formbröd
olivolja eller tryffelolja

Tvätta och skär purjolöken i fina skivor. Skala och skär potatis, rotselleri och morot i bitar. Fräs purjolöken i rikligt med olivolja i en gryta.

Gilla Året Runt på Facebook

Löken ska bli mjuk men inte få färg. Tillsätt rotfrukter, det mesta av vattnet och buljongtärningarna och låt alltsammans koka tills det är mjukt, det tar ca 20 minuter.
Skölj bönorna väl och tillsätt dem. Kör soppan med stavmixer eller i matberedare tills den är slät. Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt.
Rosta brödskivorna och skär dem i tärningar. Servera soppan med krutonger och olivolja eller tryffelolja.


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…