Annons

Annons

Varmrökt lax med hollandaisesås

Att servera lax på en buffé är bara ett måste. Här serverad med en smarrig hollandaisesås.

Varmrökt lax 
och hollandaisesås

6 bufféportioner
1 kg varmrökt lax
Hollandaisesås:
75 g smör
3 dl crème fraiche
11/2 msk rivet citronskal
11/2 msk pressad citronsaft
salt
Garnering:
1 citron
1 lime
dill
Servering:
150 g sockerärter
1 knippe rädisor
kokt färskpotatis
sallad

Annons

1. Hollandaisesås: Smält smöret 
i en kastrull och låt det brynas på medelvärme tills det doftar lätt 
nötigt. Häll crème fraiche i en skål och tillsätt smöret, lite i taget under omrörning. Vänd ner citronskal och citronsaft. Smaka av med salt. 
Låt stå kallt fram till servering.
2. Sätt ugnen på 175°. Värm laxen, insvept i folie, 12–15 minuter. Lägg laxen på ett fat.
3. Vid servering: Garnera laxen med citron- och limeskivor samt dill. Lägg kokta sockerärter och
rädisor på fatet. Servera med kokt potatis och sallad.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrrsell

Prova också:

Laxgratäng med spenat och räkor

Ugnsbakad lax med gurk- och äppetopping och örtsås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…