Annons

Annons

Äkta småländsk ostkaka – till många!

Ostkaka med rårörda lingon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

 

Äkta småländsk ostkaka

10 liter mjölk
2 hg vetemjöl
10 ägg
3 dl socker
1 liter grädde
1 msk ostlöpe (finns bland annat på apoteket)
1 hg sötmandel, skalad, hackad
Några bittermandlar

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Värm mjölken till 38 grader. Tillsätt löpet och hälften av mjölet. Låt stå tills mjölken har loppnat (koagulerat) , det tar ca 30 minuter eller längre.
Vispa ihop ägg, socker, mjöl och grädde. Tillsätt mandeln.
Skär ostkakemassan kors och tvärs, låt stå ytterligare en stund.
Häll bort alla vassle. Blanda i äggsmeten i ostmassan. Häll upp i formar.
Grädda tills mitten av ostkakan höjs.

Recept: Gunnel Carlsson

Prova också:

Så tolkar Roy Fares den svenska julklassikern

Äppelcheesecake med hasselnötter

Få koll på syrade mjölkprodukter – detta skiljer dem åt!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…