Annons

Annons

Vegetarisk bolognese med röda linser

Bjud på en läcker bolognese med linser i stället för köttfärs. Mumsigt och nyttigt!

Linsbolognese

En klassiker där köttfärsen 
ersatts med röda linser.

4 personer

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 stjälk selleri
2 msk smör
4 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl röda torkade linser
3 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Servering:
300–400 g valfri pasta, t ex spagetti
4 msk finhackad persilja
parmesanost

Annons

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna. Ansa och skär sellerin i tunna skivor. Fräs lök och vitlök blankt, utan att det får färg, i en stekpanna med smör.
2. Tillsätt morötter och selleri och fräs ett par minuter. Rör ner tomatpurén och låt fräsa ca 1 minut.
3. Tillsätt krossade tomater, linser, vatten, salt och peppar, och rör om ordentligt. Låt puttra på svag värme, ca 10 minuter.
4. Vid servering: Strö över persilja och riven parmesanost och servera med kokt pasta.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Läcker linslasagne

Vegetarisk tacosoppa med svarta bönor

7 smarta tips på hur du får in mer bönor i maten!


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…