Annons

Annons

Vegetarisk gryta med champinjoner, rotfrukter och sojabönor

Laga en gryta med svamp och rotfrukter. Mustigt och mumsigt!

Champinjongryta med svartrötter

4 personer

300 g champinjoner
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
10 steklökar
2 palsternackor
2 morötter
500 g svartrötter
2 dl torrt vitt vin
2 msk tomatpuré
1 tsk kinesisk soja
1 msk hackad rosmarin
200 g sojabönor
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
salt och peppar
Garnering:
persilja
Servering:
potatismos

Annons

1. Ansa och dela svampen mitt itu och stek svampen i en gryta med smör. Skala och hacka vitlöken 
och låt den steka med svampen ett par minuter.
2. Skala steklöken. Skala palsternackor, morötter och svartrötter 
och skär i ganska stora bitar. Tillsätt alltsammans till grytan och blanda om. Stek ett par minuter.
3. Tillsätt vin, tomatpuré, soja 
och rosmarin, och koka i ca 15 
minuter.
4. Tillsätt sojabönor, grädde 
och crème fraiche, och koka i 5 
minuter. Smaka av med salt och 
peppar.
5. Vid servering: Strö över hackad persilja och servera med potatismos.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Vegetarisk lasagne med svamp och fetaost

Fransk skördegryta med rotsaker och bönor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…