Annons

Annons

Fransk skördegryta med rotsaker och bönor

Läcker och matig vegetarisk gryta som förgyller höstkvällarna! Njut av en god skördegryta med sötpotatis och bönor.

Vegetarisk gryta med sötpotatis och rotselleri recept

Fransk skördegryta med bönor och rotsaker

4 personer 
400 g potatis
300 g sötpotatis
100 g rotselleri
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
3 dl vatten
2 msk grönsaksfond
3 msk finhackad persilja
2 dl crème fraiche, neutral 
eller med smak av grillade grönsaker
1 tsk salt
1/2 tsk kajennpeppar
1 förp kidneybönor, 400 g
1 förp vita blandade bönor, 400 g
1 citron, rivet skal

Annons

Topping:
150 g cocktailtomater, 
i olika färger
färska örter

Servering:
rostade, stekta eller grillade majskolvar
bröd

1. Skala och tärna potatis, sötpotatis och selleri. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs potatis, sötpotatis, selleri, lök och vitlök glansigt utan att det får färg i en gryta med olja, 2–3 minuter.
2. Tillsätt vin, vatten och fond;
låt sjuda på svag värme, 18–20
minuter.
3. Tillsätt persilja och crème fraiche.
Smaka av med salt och kajennpeppar. Rör om.
4. Skölj bönorna och vänd ner i
grytan tillsammans med citronskal.
5. Vid servering: Lägg på delade tomater och örter. Servera med majskolvar och bröd.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Krämig rotfruktssoppa

Fisk- och skaldjursgryta med smak av saffran

Krämig kikärtsgryta 
med kokosmjölk


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…