Annons

Annons

Pastagratäng med spenat och parmesan

Lättlagad och läcker vegetarisk pastagratäng med kronärtskocka! Lika gott till vardag som till fest.

Pastagratäng med kronärtskocka recept

Pastagratäng med kronärtskocka – recept

4 personer
500 g färska tortellini 
med ricotta och spenat
1 msk olja
1 burk kronärtskockshjärtan, 
240 g (avrunnen vikt)
1 purjolök
200 g spenat
2 msk smör
2 ½ dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 ½ dl riven parmesanost
½ msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 2 msk pumpakärnor
1 liten kvist cocktailtomater

Annons

Garnering:
kryddgrönt

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka tortellinin knappt mjukt enligt förpackningens anvisningar. Låt rinna av. Blanda pastan med oljan och fördela i en smord ugnsform, 30×20 cm.
3. Låt kronärtskockshjärtanen rinna av. Halvera eller kvarta dem och vänd ner i formen.
4. Ansa och strimla purjolöken. Ansa spenaten. Fräs lök och spenat blankt och smidigt utan att löken får färg i en stekpanna med smör. Häll av överflödig vätska om det behövs, tillsätt i formen och vänd om.
5. Blanda grädde, mjölk, ost och majsstärkelse i en kastrull, och koka under omrörning, ca 3 minuter. Häll såsen i formen och peta med en gaffel så att den rinner ner mellan ingredienserna. Krydda med salt och peppar och strö över pumpakärnor.
6. Lägg en kvist med tomater ovanpå gratängen. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 20 minuter. Garnera med kryddgrönt vid servering.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Tortellinigratäng med skogschampinjoner

Vegetarisk carbonara med halloumi och salvia

Pastagratäng med champinjoner och mozzarella


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…