Annons

Annons

Vem blir Sveriges mästerkock 2018

Över hela Sverige briljerar vardagskockar i hus och hem. Nu får några lyckligt utvalda chansen att glänsa på en större arena i "Sveriges mästerkock" 2018 i TV4.

Dags för Sveriges Mästerkock 2018

Sveriges Mästerkock 2018

Expertjuryn i Sveriges Mästerkock 2018. Leif Mannerström, Markus Aujulay och Mischa Billing. Bild: Pär Bäckstrand/TV4

Intresset för matlagning har ökat ordentligt med åren. Det som förr var hemmafruns lott är idag en uppgift att briljera i. Och det finns gott om duktiga hemmakockar som vill ta steget upp och bli ännu vassare.

Annons

Det märks inte minst i hur många som vill vara med och tävla om titeln som ”Sveriges mästerkock” i TV4.

Garvad expertjury i Sveriges mästerkock 2018

Programmet, som är inne på sin åttonde säsong, leds som vanligt av expertjuryn med Leif Mannerström, Mischa Billing och Markus Aujulay.

Leif Mannerström och Markus Aujulay har varit med från början. Mischa Billing är det senaste tillskottet bland experterna.

– Vi är ju olika rent professionellt. Leif med sin klassiska husmanskost, Markus med sin mat från hela världen och jag som fokuserar mycket på smak och doft. Det gör att deltagarna blir granskade ur tre olika perspektiv, säger Mischa Billing till TT.

Även om juryn är samma som tidigare har produktionen tagit in moderna tankegångar som hållbarhet och grön matlagning i tävlingen.

– Det ligger väldigt mycket i tiden, säger Mischa Billing.

Auditionturné genom hela landet

Årets deltagare har valts ut under en auditionturné som gått genom Göteborg, Stockholm och Helsingborg. Inför programstarten ska tolv tävlande singlas ut vid en slutaudition i Gävle.

Dessutom har nestorn Leif Mannerström sökt upp begåvade amatörkockar som blivit anmälda till programmet av närstående. Leif Mannerström dyker helt enkelt upp i hemmet med en kasse ingredienser och sedan får amatörkockarna visa vad de kan.

De bästa får även de vara med och tävla om en plats i startfältet.

– Sveriges mästerkock är en tävling för hela landets matlagningsentusiaster och alla ska ha möjlighet att söka. I år har vi tack vare de tips som Leif mottagit kunnat besöka flera städer såsom Visby och Luleå och hittat deltagarna som kanske inte vågat söka själva tidigare, säger Sara Johansson, exekutiv producent TV4.

Här är alla tidigare vinnarna av Sveriges mästerkock:

Tvåan Ludvig Brydolf hissar vinnaren Sandra Mastio efter finalen 2015. Bild: IBL

Louise Johansson (2011)

Sigrid Bárány (2012)

Jennie Walldén (2013)

Amir Kheirmand (2014)

Sandra Mastio (2015)

Catarina König (2016)

Klara Lind (2017).

”Sveriges mästerkock” har premiär i TV4 10 januari, 20.00

Text: Henrik Högström

Läs också:


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…