Annons

Annons

Vendela, 17, sjunger för sin dödssjuka mamma: ”Vill göra henne stolt”

När Vendela Rembratt, 17, ställer sig framför Idol-juryn i Malmö står hon inte där bara för sin egen skull. Sedan hennes mamma blev obotligt sjuk har hon varit fast besluten om att leva ut sin dröm. "Jag vill göra mig själv stolt och jag vill göra min mamma stolt", säger Vendela i programmet.

Idolturnén har kommit till Slagthuset i Malmö.

Idoljuryn bestående av Alexander Kronlund, Nikki Amini, Kishti Tomita och Anders Bagge. Bild: Pär Bäckstrand/Tv4

Malmötjejen Vendela Rembratt, 17, är en av många förväntansfulla deltagare. Med sig till audition på Slagthuset har hon sitt stora stöd i livet – sin mamma.

Annons

– Om inte annat så älskar din mamma att höra dig sjunga. Jag vill vara här och jag vill orka detta, säger mamman till Vendela när de sitter utanför och väntar.

När det väl är dags att ta klivet in genom dörren till juryn lämnar Vendela sin mamma med programledaren Pär Lernström. På en monitor kan hon sedan se Vendela framföra ”Birds as free” av Zia.

Gilla Året Runt på Facebook

Bild: Tv4

Lider av obotlig cancer

Efter numret ber jurymedlemmen Nikki Amini Vendela att berätta lite mer om sig själv. Hon undrar också vilken typ av livserfarenhet 17-åriga Vendela tycker att hon kan tillföra.

– Min mamma är sjuk och har varit det i cirka ett år nu. Hon har cancer som har spridit sig i kroppen och den är obotlig. Det är det som har påverkat mig till att ta mig hit och att jag står här i dag. Jag vill göra den här resan tillsammans med henne.

Anders Bagge ber Vendela att ta in mamma i auditionrummet för en andra låt. Med juryn framför sig och sin mamma vid sidan om, sjunger Vendela Jessie J:s ”Flashlight”.

Bild: TV4

Efteråt får hon en spontanapplåd av juryn. De är också rörande överens om att ge Vendela en guldbiljett.

– Klockrent ja! Jag vill absolut se dig vidare i tävlingen. Det här är anledningen till att jag är med i Idol. Därför att jag ser att du verkligen kan utvecklas under din resa, säger Anders Bagge i programmet.

Se klippet här:

Idol sänds måndag till onsdag klockan 20 i TV4.

Text: Henrik Högström

Läs också:

Anna-Mis sång golvar idol-juryn: Så unikt att jag vet inte vart jag ska ta vägen

Olivia – och hennes pappa – rör Idoljuryn till tårar: Han betyder allt

SVT-profilen blir ny programledare


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…