Annons

Annons

Vetesnurror med hasselnötter

Vem vill du bjuda på fika? Oavsett vem du vill skämma bort så kan vi rekommendera dessa smarriga vetesnurror med hasselnötter!

Vetesnurror

Vetesnurror med hasselnötter

30 stycken

50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 dl strösocker
175 g smör
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
ca 10 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
100 g hasselnötter
Pensling:
ägg
pärlsocker

Annons

1. Smula ner jästen i degskålen till bakmaskinen. Värm mjölken till 37°. Häll mjölken över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, rumsvarmt smör i bitar, ägg, salt, bakpulver och mjöl, och arbeta degen väl i maskin, 10 minuter. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
2. Fyllning: Rör samman rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och hackade nötter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en platta, 60×35 cm. Bred på fyllning och vik degen dubbel från långsidan.
4. Sporra ut 30 remsor. Snurra remsorna och sno ihop dem till en knut med ändarna underst. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta, 1 timme.
5. Sätt ugnen på 225°.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Obs! Har du inte hasselnötter kan du använda valnötter, mandel, pistaschmandel eller solrosfrön.

Tips!
Använd pizzaslicern när du ska skära remsor av degen.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kanelsnurror med kardemumma

Toscasnurror


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…