Annons

Annons

Vi blev kära vid första ögonkastet!

Debbie, 60, reste med husbil i Europa och hade Sverige som sista destination. På en lunch hos en väninna mötte hon Anna, 34. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Efter två månader friade Debbie, och nu väntar paret sitt första barn.

Anna och Debbie

Med husbilen har Debbie och Anna gjort många resor. Nästa gång blir det kanske med familjens nyaste medlem, som ska födas i juli.  Foto: Stefan Lindblom

I flera år hade Debbie Burston drömt om att möta kärleken – och så hände det plötsligt, över en bit mat i Malmö.
På en byrå hemma hos Anna och Debbie i deras ljusa och mysiga lägenhet mitt i Malmö tronar mängder av foton från deras bröllop.
Giftermålet var en höjdpunkt i bådas liv. Allting gick i vitt, och i kuverten till inbjudningskorten låg mistelfröer, att plantera i kärlekens namn.
– Bröllopsdagen var den bästa dagen i mitt liv, säger Debbie.
Anna nickar instämmande. När de båda möttes var det inte tillåtet för par av samma kön att gifta sig i Debbies hemland England.
Deras bröllop för mer än hundra inbjudna gäster blev ett slags manifestation för att kärleken segrar hur den än ser ut!
Dessutom älskar både Anna och Debbie att driva stora projekt.
– Jag är en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna och Debbie är likadan. Vi är två projektledare som lever tillsammans. Vi tyckte mycket om att planera vårt bröllop, säger Anna.
Men för övrigt verkar de vara lite av varandras motsatser. Debbie är utåtriktad och pratsam, Anna är lite mer försiktig och eftertänksam. Att de möttes var en lycklig slump.
– Jag bodde i England och hade pensionerat mig redan som 50-åring. När det blev ekonomisk kris i England jobbade jag som bankdirektör, och fick gå, säger Debbie.
Med försäkringspengarna hon fick köpte hon sig så småningom en husbil, satte sig bakom ratten och gav sig av ut i Europa. Som sista destination på resan hade hon prickat in Malmö, där en av hennes vänner bodde.
– Jag hade bott några dagar hos min väninna när hon en kväll ville gå ut på klubb. Själv var jag trött och stannade hemma, säger Debbie och vänder sig kärleksfullt mot Anna och ber henne ta över berättandet.
– På just den klubben råkade jag befinna mig och jag började prata med Debbies väninna. Hon visade sig vara väldigt trevlig, så när hon bjöd in mig till lunch dagen därpå ville jag inte tacka nej, säger Anna.

Annons

Kärleken slog ner som en bomb

Anna stod utanför dörren till lägenheten och ringde på, när dörren slogs upp på vid gavel av Debbie.
– Det var som en elektrisk stöt genom kroppen. Där stod en jättesöt tjej. Det var kärlek vid absolut första ögonkastet, säger Debbie och ger Anna en spontan kram.
Och du då Anna, hur kände du?
– Det var samma sak med mig. Jag tyckte att Debbie var spännande och spontan. Hon var så glad och livlig. Jag ville veta mer om henne. Hon var väldigt speciell, säger Anna.
Det blev en lång lunch, med champagne och ett samtal som aldrig ville ta slut. Men Anna var tvungen att gå hem tidigt. Hon skulle upp och jobba dagen därpå. Anna är enhetschef inom Socialtjänsten i Helsingborg. Redan dagen därpå togs den första kontakten dem emellan.
– Jag märkte att Debbie fiskade efter att få bo hos mig några nätter, eftersom väninnans man hade kommit hem och hon behövde någonstans att sova, säger Anna.
Och visst stämmer det att Debbie fiskade efter att få komma hem till Anna. Det var ju det hon ville mest av allt. Nyförälskad och lycklig som hon var. Efter att de hade mötts två gånger till sa Anna:
– Kom och bo hemma hos mig över helgen!
Kärleken hade slagit ner som en bomb i dem bägge två. Kruxet var att Debbie bodde i England och Anna både arbetade och bodde i Sverige.
– Jag gjorde klart från början att jag inte kan tänka mig att flytta till England och att mitt mål är att skaffa barn och familj, säger Anna.
Debbie visste inte hur hon skulle tackla den nya situationen. Efter några dagar bröt hon upp och gav sig av med husbilen till Polen, men efter två veckor var hon tillbaka i Malmö igen.
– Vi ringde och messade varandra hela tiden. Och jag minns att jag skickade ett vykort där jag skrev om framtiden och om mina visioner för oss, säger Debbie.
Anna blev lite rädd. Allt gick så snabbt. Debbies planer hade varit att skaffa sig ett deltidsjobb i England, leva lantliv och fortsätta göra resor med husbilen. Men nu hade hon mött kärleken och den tänkte hon inte gå miste om.
– En dag sa jag till Anna: Jag är beredd att ge upp allt för att få vara tio minuter med dig, berättar Debbie.
Båda förstod att nu var det allvar. Anna bjöd med Debbie på gåsmiddag med hela familjen och vännerna.
– Jag uppförde mig exemplariskt, skrattar Debbie. Mina föräldrar är döda. Nu har jag fått en stor härlig familj här i Sverige. De är helt underbara.

Debbie Burston.

Det blev ett kyrkbröllop i vitt för lyckliga brudparet Anna och Debbie Burston. Foto: Richard Lindholm

Hade ett klassiskt vitt kyrkbröllop

Efter två månaders bekantskap reste Anna till England för att hälsa på Debbie. Första natten tillbringades hemma hos Debbies syster. Och där sittandes i en soffa friade Debbie till Anna.
– Jag tänkte, att jag aldrig någonsin mer kommer att möta någon som Debbie. Det är bäst jag säger ja, säger Anna.
Några dagar senare valde de gemensamt ut sina förlovningsringar, som de nu stolt visar upp. Ringarna är identiska och båda två strålar de av kärlek.
Det bestämdes att Debbie skulle flytta till Sverige. Fördomar och diskriminering innebar att Debbie och Anna inte kunde gifta sig i Debbies kyrka i England.
– För mig är det viktigt att vara gift. Jag är troende och medlem i Church of England, säger Debbie.
– Hon är också väldigt romantisk, och jag är nog också lite åt det hållet, säger Anna.
Så ett klassiskt vitt kyrkbröllop var de helt överens om att de ville ha. Julen 2012 firades hemma hos Annas ”klan” som Debbie säger.
– Debbie hade lagt våra ringar i en smällkaramell, som jag fick öppna på julafton, berättar Anna.
I maj 2014 gifte sig de lyckliga tu i St Petri kyrka i Malmö. Hand i hand vandrade de altargången fram till tonerna av Händels ”Arrival of the queen Sheba”.
– Anna är min moraliska kompass. Hennes omtänksamhet och generositet gör att jag vill dela allt med henne, säger Debbie.
– Debbie är positiv och glad. Hon är lätt att vara med och hon får mig alltid på gott humör, säger Anna.
Efter bröllopet ville Debbie och Anna bilda familj genom assisterad befruktning. Efter några försök lyckades det och nedkomsten av den efterlängtade familjemedlemmen är beräknad till början av juli. Paret ser ljust på framtiden och kärleken blomstrar.

Av Kersti Hilding Hansen 

LÄS OCKSÅ


1 kommentar


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…