Annons

Annons

Vi fann varandra på en klubb för homosexuella

Både Linda och Mark var på tillfälligt besök i Stockholm. De följde med sina vänner ut i huvudstadens nattliv. Och när morgonen grydde lämnade de den oväntade mötesplatsen tillsammans.

Familjen Hogan

Mark och Linda med barnen Sienna, Lizzie och Cooper.

Australiern Mark Hogan träffade sitt livs kärlek, Linda från Sverige, på en oväntad plats – en gayklubb.
– Min chef hade tipsat mig om att en gayklubb är ett bra ställe att träffa kvinnor på. Där finns nämligen många heterosexuella kvinnor, men sällan män som inte är gay.
Mark testade chefens råd. Drygt sju år senare är Mark, 37, och Linda 37, gifta, har tre barn och bor i ett vackert 1800-talshus i Eskelhem, någon mil utanför Visby på Gotland.
I flera år hade Mark jobbat som servitör på den grekiska ön Kreta på somrarna. Det planerade han att göra även sommaren 2008, men innan jobbet började passade han på att resa till Stockholm, för att hälsa på svenska vänner.
Så kom det sig att han stod i baren på gayklubben Patricia en kväll.
Där fanns mycket riktigt många kvinnor, men hans ögon föll direkt på Linda. Ingen annan var så vacker som hon, tyckte han.
Även gotländska Linda var i Stockholm för att träffa kompisar och kolleger. Hon jobbade på den tiden som sjuksköterska i Norge, men hade tidigare bott i Stockholm.
– Som sköterska får man många gayvänner genom jobbet, berättar Linda.
– Just den här dagen, en söndagskväll, ville vi gå ut och dansa och då är Patricia ett perfekt ställe, med bra stämning och bra musik.
Linda fick syn på Mark och bad sin kompis om ett expertråd: ”Har jag någon chans på honom, eller hör han hemma på den här båten?”
– Nej, honom kan du lugnt prata med, sa Lindas vän.
Det första Mark sa till Linda, när hon kom fram, var att han inte var gay och inte pratade svenska. Det hade Linda redan insett.
När klubben stängde klockan fem på morgonen lämnade de båten tillsammans. De gick runt i stan i flera timmar, trots att det var kallt och regnigt.
Det blev ett lyckat möte, men Linda tog det ändå inte så allvarligt.
– En kringresande australier som jobbar på restaurang i Grekland? Nej, det kan inte leda till något seriöst. Dessutom var Mark i Stockholm bara ett par dagar.

Kom hit, jag ska ta hand om dig

När Linda och Mark skildes åt på morgonen, hade de bestämt att träffas för att äta middag senare samma dag.
– Jag var trött, men Mark var mysig och jag måste ju lämna tillbaka jackan som jag hade fått låna, säger Linda.
Mark hade tagit en bild av Linda under kvällen. När han hade vaknat tittade han på den och han tyckte att hon var väldigt snygg.
Mark ville bjuda på sushi. Eller bjuda, han sa att han hade hört att i Sverige betalar var och en för sig.
Det hade Linda aldrig varit med om på en dejt, men visst – Linda protesterade inte. Vad hon inte visste då, var att Mark hade rest upp alla sina pengar och var i princip helt pank.
De skildes åt i Stockholm, utan att säga något om framtiden, men de skrev ibland till varandra på Facebook.
Linda kände ändå att det hade varit något alldeles speciellt med Mark och hon bestämde sig för att åka ner till Grekland när sommaren kom.
Men hon ville inte verka för påflugen, så hon skrev till Mark att hon valde mellan Grekland och Sardinien. Kunde han rekommendera Grekland?
– Jag är slug, säger Linda och skrattar.
Hon blev överlycklig när Mark svarade: ”Kom hit, jag ska ta hand om dig.”
Mark höll sitt löfte, med besked. En av de första kvällarna gottgjorde han för den delade notan och tog Linda till en mycket fin italiensk restaurang.
– Hela veckan tog Mark väl hand om mig, även om han jobbade mycket. Restaurangen låg vid stranden och jag fick äta där varje dag, berättar Linda.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook
Familjen Hogan

Mark Hogan med dottern Lizzie

Efter ytterligare ett par resor till Grekland, för Lindas del, föreslog Mark att de skulle resa till Thailand när hans jobb i Grekland var slut.
Att det nu var djupt allvar även för Mark, fick Linda veta på ett lite oromantiskt sätt, när han ändrade sin relationsstatus på Facebook från singel till ”i en relation”.
Hösten 2009 blev hektisk. I september firade de Lindas 30-årsdag med vänner i Stockholm och senare på Gotland, med Lindas familj och bästa vänner.
– Mark gjorde ett väldigt gott intryck på alla. De såg också hur kär jag var, säger Linda.
Därefter var det dags för Australien, där Linda fick träffa Marks familj och hon kände sig genast välkommen.
– Trots att vi kommer från två olika delar av världen, har vi samma värderingar och samma bakgrund.
– Vi har båda växt upp på bondgårdar och är familjekära, samtidigt som vi älskar att resa och har jobbat i andra länder.
– Vi var också lika gamla, hade hunnit njuta av singellivet och började känna att det var dags för ett annat liv.

Mark gjorde ett väldigt gott intryck på alla

Paret flyttade in i Lindas nyinköpta lägenhet i Stockholm, men Mark hade svårt att få jobb och det blev tråkigt att bara gå hemma.
De valde därför att flytta till Australien, där det var enklare för båda att få jobb.
På parets tvåårsdag hade Mark bokat några nätter på ett lyxigt japanskt spa i en vacker skog, där de bodde i en bungalow med eget utomhusspa.
– Först åt vi sushi – en tradition sedan vår första dejten, säger Linda. Därefter badade vi och då bad Mark att jag skulle ta fram kameran, som låg bakom mig. När jag vände mig mot honom höll han fram en ring och friade!
– Linda grät och sa ”Javisst, javisst!”, berättar Mark, som var väldigt nervös. Även om jag var säker på att hon skulle säga ja är det ett stort ögonblick i livet.
Paret gifte sig i Helgeandsruinen i Visby och hade fest på Visby hotell. Från Australien kom 25 personer, Marks närmaste vänner, familj och släkt ville dela den stora dagen med dem.
För fyra år sedan föddes dottern Sienna, två år senare Lizzie. Nu är Linda barnledig, efter sonen Coopers ankomst i juni förra året, men annars jobbar hon på Visby lasarett, medan Mark sköter en av Gotlands golfbanor.
Kommunikation är Marks och Lindas ledord för att få kärleken att leva. Och vardagskärlek är värd mer än romantik, tycker de.
– Du får inga rosor varje vecka och jag sjunger inga serenader under balkongen, säger Mark.
– Nej, men du byggde en balkong i stället, ja en hel veranda, när jag önskade mig en plats att sitta och amma på. Det är värt mer, säger Linda och skrattar.
Tre barn, hus och giftermål på andra sidan jordklotet – och allt detta för att Mark följde sin chefs råd.
– En gayklubb tror man kanske inte är rätta stället att träffa en kvinna på, men det fungerade för mig.

Av Ussie Hjelm Foto: Stig Hammarstedt

LÄS OCKSÅ
Tack vare vattenläckan hittade Anna och Michael varandra

Pauls romantik knep Madelenes hjärta


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…