Annons

Annons

Vi har besökt Sveriges bästa spa!

Energilös och trött? Få tillbaka glädjen genom att unna dig en spavistelse. Vår reseredaktör Katarina Markiewicz testade Ystad Saltsjöbad som nyligen fått utmärkelsen Sveriges bästa spa 2015.

YSB_SeaviewSpa_2

Jag är spaberoende! Ja, det är lika bra att jag erkänner direkt. För jag tycker inte att det finns någon bättre batteriladdare än att åka iväg på spa. Ja, det spelar ingen roll om det bara är över en natt, så fort jag har tagit beslutet att åka ropar min kropp av glädje inför denna kroppsliga och inte minst själsliga detox.
Spahotellet Ystad Saltsjöbad faller lotten på denna gång. Jag längtar efter lugn och ro, god mat och bra behandlingar mot mina nack- och ryggbesvär. Ystad Saltsjöbad ger känslan av ett anrikt badhotell och ligger vackert precis vid havet. Och bara det är spaanläggningens halva vinst. För finns det något mer avstressande en att blicka ut över ett oändligt hav och på natten vaggas till sömns av vågornas ljud. I en varm utomhuskälla njuter Catarina Persson, 52 från Trelleborg av lugnet. Hon har varit här tidigare med familjen men den här gången reser hon helt själv. Det är efterlängtat, berättar hon.
– Jag jobbar med funktionshindrade ungdomar och måste sortera tankarna då och då. Här kan jag vara med mig själv, bubbla, läsa, skriva ner mina tankar och bara njuta av stillheten.
I relaxrummet är vilobäddarna breda och utsikten över havet fantastisk, den avslappnande bakgrundsmusiken och lågan i den öppna spisen gör vilan total. Det är också här morgonyogan håller till. Och känner man för lite guldkant på tillvaron ligger champagnebaren vägg i vägg. Där möter vi väninnorna Harriet och Ann som ingår i ett kompisgäng på 8 personer som åkt hit bara för att mysa och njuta av den goda maten.
Ja, miljön på Ystad Saltsjöbad är fantastisk. Rummen inredda i ljusa färger och havsutsikt är något dyrare än de utan, men det är väl värt pengarna. För havsutsikt måste man ha när man åker hit!
Maten är inte heller att klaga på, vi blir serverade en trerätters med lokala råvaror. Och känner man för något lättare finns här även ett bistro. Men det är behandlingarna som jag tycker är pricken över i:et. Jag testar kinesisk Tuina massage, en massageform som b la stimulerar akupunkturpunkter och som är fantastisk för min onda rygg. Finns det något minus med anläggningen? Skippa Creekupplevelsen om du har tunn plånbok, i och för sig är den hotellets signum och roligt att testa olika slags bastur, en djungeldusch samt en lerinpackning – men det ingenting revolutionerande och hotellet har så många andra behandlingar som är mer prisvärda.

Annons

FAKTA:
Logi: Flera rumskategorier. De med havsutsikt är finast. Olika paket t ex seniorpaket kostar 990 kr per person och natt med 2-rätters middag och frukost.
Ta sig dit: Bor du inte i Södra Sverige är det smidigast att flyga till Malmö, därifrån tar det ca 45 min med hyrbil. Ystad ligger knappt 5 min med bil från hotellet och klart värt ett besök.
Mer info: ysb.se

IMG_3962

Av: Katarina Markiewicz

Vinnare i Spa Awards 2015:

Årets bästa spa

IMG_3974
Vinnare:
Salt Creek Spa, Ystad Saltsjöbad, Ystad
Motivering: Hängiven personal, grandios tillbyggnad, god mat och lyxig ritual, gör Ystadbornas juvel till ett spa i världsklass.

varma-kallor_mg_1305_0
Andra plats: Asia spa, Varberg
Motivering: När designvirtuoserna svingar sitt trollspö över hotellrummen till Varbergs spatempel så är magin fullbordad.

319A1355
Tredje plats:
Yasuragi Hasseludden
Motivering: För många svenskar har spa blivit självklart synonymt med japansk stockholmsskärgård.

(Spa Awards har sedan 2008 delats ut till Sveriges bästa spa i följande kategorier; Bästa spa, Årets  sparitual, Årets spabehandling, Årets spakök, Årets nyhet, Årets spakonferens).

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…