Annons

Annons

Viktexperten: Så får du en kickstart!

Ulrika Davidsson

Ulrika Davidsson är kostrådgivaren som har skrivit kokböcker om både LCHF, detox, GI och raw food. För att komplettera samlingen så släpper hon nu boken ”Kickstart”.

– Jag ser många fördelar med LCHF och GI, men det kanske inte passar för alla. ”Kickstart” går ut på att räkna kalorier och då kan man äta som det passar en själv, säger Ulrika Davidsson.

Annons

Nej, för alla vet att vi fungerar olika och att vissa kan äta vad som helst utan att lägga på sig och andra ingenting. Det handlar om gener, arv, vilken förbränning man har och hur just din kropp fungerar.

– Nu pratar man mycket om att äta efter sin egen blodgrupp. Till exempel så finns det belägg för att om man tillhör blodgrupp A så ska man inte äta för mycket mjölkprodukter och kött och då funkar inte LCHF så bra, säger Ulrika Davidsson.

5:2 – metoden gör att du kan äta precis det som passar dig inom gränsen för hur många kalorier du äter just den dagen, det finns inga livsmedel som utesluts, vilket gör den mer flexibel. I den andan har Ulrika Davidsson skrivit sin nya bok. Sju olika program där du får en kickstart i viktminskningen genom att räkna kalorier och utan att utesluta något. Men det finns andra saker som också spelar in när du ska gå ner i vikt.

Kroppen förändras efter fyrtio och du går in i ett förstadie till klimakteriet och då kan du gå upp i vikt trots att du inte äter dig till det. Det är hormonerna som ställer till det.Men du kan inte heller äta som du gjorde när du var 25, för förbränningen går ner, säger Ulrika.

Återigen så blir det mer flexibelt att räkna kalorier istället för att ta bort någon mat, som man kanske älskar. Den mentala inställningen är också viktig för att kunna göra en förändring som ska hålla över tid.

– Den svåraste utmaningen är att bibehålla sin kostplan, men man måste tänka långsiktigt och inte bara fokusera på de närmaste tre-fyra veckorna utan kanske på det kommande året. Och man måste jobba hårt på sin egen förändring. Du får ingen bra kondis utan att träna, så är det, säger Ulrika Davidsson.

Text: Jessika Devert Foto: Malte Danielson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…