Annons

Annons

Vilket preventivmedel ska jag välja ?

Vår doktor svarar på dina frågor!

preventivmedel
Fråga: Nu har jag en fråga som gäller vilken typ av preventivmedel du anser att jag ska ta.
Jag är 41 år och har inte ätit eller använt något preventivmedel de senaste 10 åren.
Jag har fött 3 barn, det senaste för 6 år sedan och jag har ingen lust att bli gravid igen!
Efter en trasslig relation med pappan till mina barn, har jag träffat en underbar man som jag nu vill ha en fast relation med, men ingen av oss vill ha fler barn.
Problemet är att jag egentligen bara har lust till sex då jag är runt ägglossningen, vilket väl begränsar preventivmetoderna som skulle kunna passa för mig? /Lisa

Annons

Svar: Tack för ditt brev, bästa Lisa;
Det du säger angående din sexlust – vilket inte är så ovanligt – gör att jag helst inte skulle rekommendera ett hormonellt preventivmedel – även om det finns sådana som inte rimligen skulle ha någon påverkan på din ägglossning och därmed din lust till sex.
Med tanke på din ålder, bästa Lisa, skulle jag, i första hand, rekommendera någon av de spiraler som finns – kopparspiral eller, kanske, ännu hellre, hormonspiral. Denna spiral innehåller och utsöndrar så små mängder hormon, att de flesta kvinnorna fortsätter att ha ägglossning.
Jag tycker, att du ska gå till en gynekolog för fortsatt diskussion om dina synpunkter och speciella önskemål när det gäller hur du ska skydda dig i fortsättningen!

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…