Annons

Annons

Vill du också spela Pokémon Go? Så här gör du!

Spelet Pokémon Go har sedan i somras spridit sig som en löpeld genom i Sverige. Häng med du också och få lite hälsosam motion på köpet.

Pokémon Go.

Häng på trenden – börja spela Pokémon Go.

LÄS OCKSÅ: Alla pratar om Pokémon Go

Börja med att ladda ned spelet på din Apple- eller Androidtelefon. Sedan börjar det roliga – först av allt får du skapa ditt egna jag, en avatar, som du tycker att du vill se ut.

Annons

Vad går då spelet ut på?
Jo, du ska samla små låtsasfigurer, små Pokémons. När du öppnar Pokémonappen dyker området där du befinner dig upp som en karta i mobilen. En GPS-funktion lokaliserar därefter låtsasfigurer. De små varelserna visar sedan upp sig i den verkliga miljön på skärmen allt eftersom du promenerar.

Gilla Året Runt på Facebook

Så fort du ser en Pokémon ska du försöka fånga in den. För att fånga en Pokémon måste du träffa den med en Poké Ball – de rödvita bollarna hittar du vid så kallade PokéStop, var de finns visas på mobilen. Det finns också så kallade ”gym” som egentligen är en stridsarena där man strider mot Pokémons för att ta över gymmen – för bonusen kan man bland annat köpa fler Pokémonbollar.
Och allt handlar om att klättra upp för nivåstegen. Ju högre nivå (level) du nått och desto vassare Pokémons du lyckats fånga desto bättre!

LÄS OCKSÅ: En nerladdningssuccé utan dess like!


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…