Annons

Annons

Vill se Kikki Danielsson som ambassadör

Kikki Danielssons popularitet har nått nya höjder efter medverkan i "Så mycket bättre". Nu vill en Växjöbo att staden ska hylla countrydrottningen med en ambassadörstitel. Kommunledningen är dock inte lika tända på förslaget.

Kikki Danielsson har fått en nytändning i karriären. Bild: Patrik Trädgårdh/IBL Bildbyrå

Kikki Danielsson har fått en nytändning i karriären efter sin medverkan i ”Så mycket bättre” i TV4. Nu är hon aktuell med ännu ett framträdande i Melodifestivalen och efterföljande turné.

Och det är inte tu tal om att Kikki har folkets stöd. Nu har en Växjobo lämnat in ett så kallat medborgarförslag om att Kikki, som växte upp i fosterhem utanför Älmhult, bör bli ambassadör för kommunen, rapporterar Kvällsposten.

Annons

Förslagsställaren fick idén efter att ha hört en radiointervju med Kikki Danielsson där hon bland annat berättade om hur bra hon trivdes under sina skolår i Växjö.

”Hon beskrev den tiden som hennes lyckligaste i livet. Hon älskar verkligen Växjö! Hon skulle kunna tillföra mycket för ungdomar som vill flytta hit”

Har redan 18 ambassadörer

Kommunstyrelsen är inte lika begeistrade i förslaget. Det handlar dock inte om att Kikki skulle vara en dålig ambassadör för staden utan mer om att Växjö redan har 18 officiella ambassadörer, skriver Kvällsposten.

Bland de befintliga ambassadörerna finns till exempel artisten Charlotte Perrelli, antikexperten Knut Knutson, sportprofilen Carolina Klüft och radiorösten Lisa Syrén.

Även om ambassadörskvoten är fylld för tillfället utesluter kommunen dock inte att Kikki kan bli aktuell i framtiden.

Kikki Danielsson tillsammans med bandet Wizex och Lasse Holm i samband med Melodifestivalen 1978. Bild: IBL Bildbyrå

Redan ambassadör i Osby

Med tanke på Kikki Danielssons popularitet finns det fler orter som kan tävla om att vara artistens ”hemort”. Kikki är född utanför Osby och det var även här som hon fick sitt genombrott som sångerska i Wizex. Den kopplingen lär också höras i hennes melodifestivalbidrag ”Osby Tennessee”.

Redan 2001 blev Kikki det årets ambassadör i Osby.

Countrydrottningen bor dock sedan många år tillbaka i Bollnäs och har vid flera tillfällen hyllat skönheten i Hälsingland.

Återstår alltså att se vilken ort som vinner dragkampen.

Text: Henrik Högström

Läs också:

Kikki kärleksbombad: Påverkade mig otroligt mycket

Kikkis känslosamma hyllning till barnen: ”Inte alltid varit stolta”

Kikki Danielsson har lämnat sjukhuset – hyllar vårdpersonalen


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…