Annons

Annons

Vin som passar till medelhavsmat och grillat

Mat med smak av Medelhavet matchas med goda drycker.

Mat med smak av medelhavet matchas med goda drycker.

Matcha medelhavsmaten med passande viner från länderna runt samma hav. Passar också perfekt till det grillade.

Vitt
Terre Fenicie Vermentino di Sardegna 2014 (2121) 81 kr.
Ett eldigt och smakrikt vin som ingår i Systembolagets sommarsortiment. Lockar med kul, aromatisk doft med ton av gula plommon. Torrt och matvänligt vin, inte minst till grillen.

Annons

Doleado Verdejo Organic 2014 (6043) 69 kr.
Här en trevlig variant från Spanien, också det ett sommarvin som passar till mycket. Doften är frisk och solig med citruston. Smaken är torr och krispigt fruktig.
Rosé
Côtes de Provence Pierre Paul Rosé (74125) 89 kr.
Det rosa vinet från franska Provence är ofta perfekt till sommarmaten, både sallad, fisk och fisksoppa med aioli. Lättsamt och stiltypiskt med ton av örter och citrus.

Réserve de Bonnet Rosé Merlot 2014 (3181) 89 kr. Nu till franska Bordeaux och en lite annorlunda karaktär med röda vinbär id often och inbjudande saftig och matvänlig smak och fin mineralton.
Rött
Santa Tresa Frappato 2014 (2425) 81 kr.
Här en italienare, från Sicilien, som verkligen inbjuder till mat, gärna från grillen. Ett ekovin med mjukt eldig doft med ton av hallon. Smaken är fruktsyrlig och välbalanserad.

Conero Riserva Umani Ronchi 2012 (3025) 99 kr.
Här en annan eldig sak från Italien, både fruktmättat och lite elegant till köttbiten. Här hittar vi stiltypisk körsbärston liksom ekfat både i doft och smak.

Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…