Annons

Annons

Vinkokta musslor med crème fraiche

Läckert vinkokta musslor i en krämig sås på creme fraiche, vitlök och persilja!

Vinkokta musslor med creme fraiche

Vinkokta musslor med crème fraiche

8 bufféportioner
2 kg blåmusslor
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
25 g smör
4 dl vitt vin
2 ½ dl crème fraiche
3 dl hackad persilja

1. Skrubba musslorna. Släng musslor som inte är hela eller som inte stänger sig när du knackar dem i köksbänken.
2. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Stek lök och vitlök mjukt i en gryta med smör. Tillsätt vin och låt det puttra några minuter.
3. Lägg i musslorna och koka under lock, 5 minuter.
4. Häll av och spara vätskan. Ta upp musslorna. Häll tillbaka vätskan i grytan. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Häll såsen över musslorna och strö över lite persilja.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Skaldjursgryta med musslor och räkor

Minipajer med räkor och blåmusslor

Läckraste skaldjursbuffén med räkor, krabba och musslor


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…