Annons

Annons

Virka mormorsrutor

Det går att ha mormorsrutor på allt! Här har en gammal pall fått ett nytt överdrag. Det är inte alls svårt att göra. Mät pallen och sy ihop passande antal rutor.

MormorsrutorMormorsruta
Virka 6 lm och forma till en ring med 1 sm i första lm.

Varv 1: 3 lm, 2 st i ringen, *3 lm, 3 st *, upprepa *-* totalt 3 ggr och avsluta med 3 lm och 1 sm i 3:e lm i starten på varvet.

Annons

Varv 2: Gör det första hörnet genom att virka 3 lm, 2 st i första lm-bågen, 3 lm, 3 st i samma lm-båge, * 1 lm, 3 st i nästa lm-båge, 3 lm, 3 st i samma lm-båge *, upprepa *-* totalt 3 ggr, avsluta med 1 lm och 1 sm i 3:e lm i starten på varvet.

Gilla Året Runt på Facebook

Fortsätt runt med 2 st-grupper med 3 st med 3 lm mellan i varje hörn. Längs sidorna virkar du 3 st i varje 1 lm-båge, med 1 lm mellan varje grupp.

Förklaring:
lm, luftmaska
sm, smygmaska
st, stolpe

Här kan du se hur du virkar de olika maskorna.

Om du vill ha mer information om hur du virkar en mormorsruta kan du titta på instruktionsvideon här.

Överdraget är virkat i Baby Merino, ullgarn, men det fungerar att virka i bomullsgarn också. Har du restgarner är det perfekt att använda dem till mormorsrutor, eftersom de bara blir snyggare om du mixar färger. Du kan använda virknål nummer 3-5. Vill du ha tätare rutor använder du en mindre virknål. Med en större virknål får du luftigare rutor med tydligare hål. Fråga i garnaffären.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…