Annons

Annons

Vit pizza med mozzarella, lök och rosmarin

Testa en fräsch pizza med mozzarella, lök, grönsaker och härligt doftande rosmarin!

Vit pizza

1 stor pizza eller 4 små

Pizzadeg: 
1 pkt jäst, 50 g
1 tsk strösocker
½ dl olivolja
3 dl vatten, 37°
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special
olivolja
Topping:
2–3 rödlökar
2–3 små morötter
1 broccoli
2 kvistar rosmarin
150 g mozzarella
Garnering:
10 rädisor
rosmarin

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt socker, olivolja, vatten
och salt. Rör ut jästen i vätskan.
3. Tillsätt mjölet (spara lite till utbakningen) och arbeta samman till en deg. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
4. Baka ut degen till en stor pizza eller fyra mindre på mjölat bakbord. Lägg degen på en bakplåtspappersklädd plåt och droppa över lite olivolja.
5. Strimla rödlökarna. Skala och skiva morötterna på längden. Ansa och skiva broccolin. Strö allt över pizzabottnen ihop med rosmarin och riven mozzarella.
6. Grädda pizzan i ugnen tills osten börjar få färg, ca 15 minuter. Skär upp i tårtbitar vid servering och
dekorera med tunt skivade rädisor och lite rosmarin.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Filépizza med kantareller och ädelost

Pizza med kronärtskocka och salami

Glutenfri quinoapizza med skinka och svamp


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…