Annons

Annons

Vit sparris med asiatisk topping

Sätt i gång i god tid och 
laga allt gott du kan med primörernas primör!

 

Vit sparris med asiatisk topping
4 personer
500 g vit sparris
150 g smör
2 stänger citrongräs
2 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
2 msk soja, gärna japansk
1 citron, rivet skal och pressad saft
Topping:
1 salladslök
2 msk finhackad gräslök

Annons

1. Skala sparrisen med en potatis- skalare. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, 5–7 minuter.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackat citrongräs, ingefära, finhackad vitlök, sambal oelek och 
citronsaft (spara skalet till garnering). Låt puttra på svag värme ett par
minuter.
3. Vid servering: Lägg upp sparrisen på ett fat och häll över smöret. Strö över finhackad salladslök, 
gräslök och citronskal.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Vit sparrissoppa med rökt renstek och hasselnötter

Primörgratäng 
med sparris och dillpesto

Smarrig sparrispaj med parmesen


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…