Annons

Annons

Vit sparrissoppa med rökt renstek och hasselnötter

Recept på en härlig soppa med vit sparris och Västerbottensost. Soppan är glutenfri.

Vit sparrissoppa med renstek, hasselnötter och Västerbottensost Foto: Lindia Prieditis

Vit sparrissoppa med renstek, hasselnötter och Västerbottensost

4 personer
250 g vit sparris
1 lök
2 msk smör
2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl hasselnötter
1 dl bladpersilja, strimlad
50 g rökt renstek
1 msk kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar
1-2 dl riven Västerbottensost

Annons

Värm ugnen till 200 grader.
Skär bort det nedersta träiga på sparrisen. Skala stänglarna och skär i 2 cm bitar. Skala och hacka löken.
Hetta upp smöret i en stor kastrull. Fräs löken och sparrisen några minuter utan att det tar färg. Häll i vinet och koka häftigt tills hälften dunstat bort. Häll i 6 dl vatten och grädden. Sjud soppan tills sparrisen är helt mjuk.
Rosta hasselnötterna i ugnen. Hacka dem sedan grovt. Strimla persiljan. Skär rensteken i 1 cm remsor. Vänd ihop nötterna, persiljan och rensteken med rapsoljan i en skål.
Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
Riv osten och rör ner i soppan.
Servera med rensteksröran.

Gilla Året Runt på Facebook

Foto Lindia Prieditis

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…