Annons

Annons

Vitt vin till laxen – eller kanske en rosé?

Vi tipsar om goda vita viner som är perfekta till laxrätterna, samt några av säsongens roséviner som passar till lite av varje. Tänk på att rosévin är en färskvara, kolla att du får senaste årgång.

Vitt & hör sommaren till!

Vitt & rosé hör sommaren till!

Vitt vin
Ruppertsberger Hofstück Riesling 2014 (5914) 66 kr.
Ett klassiskt tyskt vin för er som gillar den halvtorra smaken, passar också till många laxrätter. Druvtypisk doft och smak med liten mandelton.

Annons

Jacob’s Creek Dry Riesling 2014 (2438) 77 kr.
Ett vin från Australien med piggt aptitretande doft med aningen limeton. Smaken är torr, stiltypisk med frisk syra. Passar även som inledande drink.

Gilla Året Runt på Facebook

Stoneleigh Riesling 2014 (6498) 99 kr.
Här ett krispigt och lite härligt vin från spännande vinlandet Nya Zeeland. Bjuder på blommig druvdoft med aprikoston. Smaken är torr med pyttesötma. Passar både mat och mingel.
Rosé
Coteaux d’Aix en Provence Gassier 2014 (2237) 259 kr/3 liter.
Ett franskt vin, ett av få som är bra i låda. Detta bjuder på fräsch och diskret doft med lite citruston. Välsmakande partyvin till lite av varje.

Domaine de Collavery 2014 (2859) 84 kr.
Mycket god och bra årgång av gammal favorit. Doften är trivsamt generös med bra toner av röda bär. Smaken är saftig och lättgillad till både kött, grillad fisk och laxpaj.

Les Fumées Blanches Rosé 2014 (22138) 85 kr.
Även detta ett rosa vin från Frankrike, välgjort och gott till maten. Doften är ren och fräscht fruktig och smaken saftig med fin mineralton.

Av Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…