Annons

Annons

Viveca Sten tipsar om sommarens bästa läsning

 

MAJ2014

Författaren Viveca Sten debuterade med den första boken i Sandhamnsserien 2008. I sommar är hon aktuell med dem 7:e boken i serien, ”I maktens skugga”. Här delar hon med sig av sina tre bästa lästips för sköna stunder under ett parasoll:

Annons

nyckeln

Jag har precis läst ut ”Nyckeln”, den sista boken i Engelsforstrilogin, Sveriges mest framgångsrika fantasybok om unga häxor av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag är en riktig nörd när det kommer till fantasy och har t ex läst Sagan om ringen åtta gånger.

den-ododliga-henrietta-lacks
Ett annat boktips är boken ”Den odödliga Henrietta Lacks”, en fattig svart kvinna som dog i cancer. De cellprov som togs på henne har resulterat i tre Nobelpris, låg till grund för poliovaccinet och cellproven har t o m varit på månen. Det är en fantastisk berättelse om vetenskapens förmåga att skapa ett bättre liv för människan.
wolf-hall
Mitt tredje boktips är ”Wolf Hall” av Hilary Mantel. En fascinerande berättelse om Thomas Cromwell som var Henrik den VIIIs rådgivare. Man riktigt sitter till bords med kungen, Anne Boleyn och Cromwell när man slukar sidorna. Wolf Hall belönades med prestigefyllda Man Booker Prize och har utnämnts till årets bästa roman i England.

MÖT FÖRFATTAREN!

Vill du läsa om Viveca Sten? Klicka här!

Foto: Joel Nilsson


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…