Annons

Annons

Vuxen-korvstroganoff

Maud Lindblå, kokboksförfattare "Jag lagar gärna Korvstroganoff med nordafrikansk kryddning, dvs curry, spiskummin, chilisås – sådan som ser ut som ketchup, men är kryddigare – och chiliflakes. Det blir supergott med en fin falukorv med mycket kött,ca 400 g falukorv premium."

 

korvstroganoff

4 personer
1 gul lök
1-3 msk smör
1 1/2-2 tsk currypulver
1 1/2-2 tsk spiskummin
2 tsk vetemjöl
3-4 dl mjölk eller mjölk och grädde blandat
1/2-1 dl chilisås av ketchuptyp
1 krm chiliflingor
salt, svartpeppar
2 msk hackad koriander eller persilja

Annons

Servering:
kokt couscous
fefferoni

Strimla falukorven fint. Hacka löken och fräs i smör ca 3 minuter. Strö över currypulver och fräs under omrörning 1-2 minuter. Tillsätt spiskummin och fräs ca 1 minut.
Lägg i korvstrimlorna och fräs på ej för stark värme så att de får färg utan att kryddorna bränns vid, 3-5 minuter. Pudra över vetemjölet och rör om.
Tillsätt mjölk, grädde, chilisås och chiliflingor och rör om så att allt blandas. Koka upp och sjud stroganoff 5-10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med koriander. Servera med couscous och fefferoni.

Av Lena Söderström Foto Eva Hildén Smith

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…