Annons

Annons

Wienerkorvcroissanter

Anders Levén, tv-kock och kokboksförfattare: "Jag älskar sena fester och höjdpunkten är när alla blir lite sugna på något gott så där vid tolv på natten. Då bjuder jag på mina underbara wienerkorvcroissanter. Jag förbereder dem i god tid så att jag kan grädda dem precis inför serveringen. Smakar underbart med ett glas skummig kall öl. Det blir inte en smula kvar, jag lovar..."

wienerkorv
4 personer
4 wienerkorvar
1 förp utkavlad smördeg
4 skivor bacon
2-3 tsk dijonsenap
4 dl riven ost, gärna gruyère

anders
Sätt ugnen på 225°.
Rulla ut smördegen. Dela den i två delar på bredden. Dela varje bit i två trekanter.
Slå en baconskiva runt varje korv och placera korvarna på kortsidorna av degtrekanterna. Klicka över senap och fördela över den rivna osten. Rulla ihop croissanterna från kortsidan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggulan och grädda i nedre delen av ugnen 12-15 minuter eller tills de är gyllengula.
Servera med sallad.

Annons

Tips! Wienerkorvcroissanterna passar både som vickning, på buffén eller som en liten kvällsrätt med fräsch sallad.


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…