Annons

Annons

Räkwok med glasnudlar

Lättlagad wok med nudlar med räkor, cashewnötter och koriander. Satsa på en vardagsmiddag med asiatiska smaker!

Wok med räkor, nudlar och cashewnötter recept

Wok med räkor och nudlar och cashewnötter

4 personer

50 g glasnudlar
1 purjolök
2 röda chilifrukter
2 vitlöksklyftor
500 g räkor med skal
1 påse djupfrysta wokgrönsaker, t ex thai
½dl matolja
1 burk kokosmjölk
1 tsk socker
½–1 dl sweet chilisås
2 msk soja
1 lime, pressad saft
¾ dl cashewnötter
färsk koriander
lime

Annons

1. Tillaga glasnudlarna enligt 
anvisningarna på förpackningen 
och låt dem rinna av. Klipp dem 
i mindre bitar.
2. Strimla purjolöken. Kärna ur 
och finhacka chilin. Finhacka 
vitlöken. Skala räkorna.
3. Fräs purjolök, chili, vitlök och wokgrönsaker i en wok eller stor stekpanna med olja.
4. Tillsätt kokosmjölk, socker, sweet chilisås och soja; låt 
puttra i ca 5 minuter.
5. Tillsätt glasnudlar och räkor 
och låt allt få ett uppkok. Smaka
 av med limesaft. Strö över cashew
nötter. Garnera med hackad koriander och lime delad i halvor eller 
klyftor.

Recept: Åsa Swanberg

Foto: Ludwig Swanberg

Prova också:

Wokad biff på minuten

Fräsch thaigryta

Paella med räkor och kantareller


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…